Muszle z tuńczykiem

Opublikowano: 2013-11-08
Przepis na muszle z tuńczykiem.
Przepis na muszle z tuńczykiem.

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronowych „muszli” (najlepiej dużych)
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 słoiczek papryki konserwowej Firma Bracia Urbanek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 5 ogórków konserwowych Firma Bracia Urbanek
  • 5-10 łyżek natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z 1 cytryny
  • łyżek oliwy z oliwek


Przygotowanie
: makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Paprykę i ogórek kroimy w drobną kostkę, dodajemy odcedzoną kukurydzę, tuńczyka bez zalewy, natkę pietruszki oraz majonez a następnie całość mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszanką napełniamy muszle. Podajemy bezpośrednio po zrobieniu tak, aby makaron nie stwardniał.

Fot. Urbanek
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat