Nadziane pisanki
Opublikowano: 2013-03-22
Przepis na jajka nadziewane łososiem.
czas przygotowania: 1/2h
ilość porcji: 3-5
Składniki:
- 300 g wędzonego łososia
- 5 jaj
- Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr - 1 kostka
- 100 g serka naturalnego Rama Creme Bonjour
- świeży koperek
- czerwony kawior i/lub czarne oliwki
Przygotowanie:
- Ugotuj jaja na twardo, a następnie przekrój na połowy. Aby stabilnie ułożyć je na talerzu, możesz ściąć wystające końcówki.
- Wydrąż następnie żółtka i połącz z serkiem, majonezem i łososiem. Użyj do tego miksera lub blendera. Jeśli nie posiadasz takich urządzeń, możesz również posiekać wszystkie składniki ostrym nożem. Rada: Do dekorowania potrawy warto zaprosić dzieci,które z ochotą będą wykonywać z farszu ciekawekształty.
- Do tak przygotowanej masy dodaj bazylię i przełóż całość do rękawa cukierniczego. Za pomocą ozdobnej końcówki wyciskaj różyczki do wydrążonych jajek. Udekoruj poszatkowanym szczypiorkiem, kawiorem lub kawałkami oliwek.
Fot. Knorr
IP