W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Nadziane pisanki

Opublikowano: 2013-03-22
Przepis na nadziane pisanki.
Przepis na jajka nadziewane łososiem.

czas przygotowania: 1/2h
ilość porcji: 3-5

Składniki:

  • 300 g wędzonego łososia
  • 5 jaj
  • Przyprawa w Mini kostkach Bazylia Knorr - 1 kostka
  • 100 g serka naturalnego Rama Creme Bonjour
  • świeży koperek
  • czerwony kawior i/lub czarne oliwki


Przygotowanie:

  1. Ugotuj jaja na twardo, a następnie przekrój na połowy. Aby stabilnie ułożyć je na talerzu, możesz ściąć wystające końcówki.
  2. Wydrąż następnie żółtka i połącz z serkiem, majonezem i łososiem. Użyj do tego miksera lub blendera. Jeśli nie posiadasz takich urządzeń, możesz również posiekać wszystkie składniki ostrym nożem. Rada: Do dekorowania potrawy warto zaprosić dzieci,które z ochotą będą wykonywać z farszu ciekawekształty.
  3. Do tak przygotowanej masy dodaj bazylię i przełóż całość do rękawa cukierniczego. Za pomocą ozdobnej końcówki wyciskaj różyczki do wydrążonych jajek. Udekoruj poszatkowanym szczypiorkiem, kawiorem lub kawałkami oliwek.


Fot. Knorr
IP



Facebook
 

COUNT:31