Najlepsze dania i przekąski do Beaujolais Nouveau!

Opublikowano: 2011-11-17
Dania i przekąski do Beaujolais Nouveau polecane przez Knorr
Francja po 4 latach odzyskała palmę pierwszeństwa wśród europejskich producentów win.

W trzeci czwartek listopada odbywa się tradycyjne święto młodego wina Beaujolais Nouveau, które świetnie komponuje się z lekkimi potrawami takimi jak drób, ryby lub pasztety. Marka Knorr przygotowała wiele ciekawych przepisów odpowiednich do młodego wina.

Jak co roku w trzeci czwartek listopada w regionie Beaujolais rozpoczyna się tradycyjna, świąteczna, winna feta, podczas której można spróbować młodego Beaujolais Nouveau. To młode, czerwone wino charakteryzujące się świeżym, orzeźwiającym lekkim smakiem z owocową nutką. Powinno być ono podawane schłodzone w temperaturze między 11-16˚C do lekkich potraw, takich jak drób lub ryby. Świetnie będzie komponować się też z najprostszym jedzeniem takim jak francuski ser
z bagietką.

Gdyby jednak taki zestaw nie zaspokoił w pełni naszego apetytu, spróbujmy czegoś bardziej wykwintnego, jak na przykład sandacza w prawdziwkach we francuskim stylu. Lekki smak młodego wina z Beaujolais będzie też współgrał z piersią z kurczaka w cieście francuskim lub francuską sałatką z panierowanym serem camembert.
Więcej propozycji pysznych dań znajdziesz na stronie: www.przepisy.pl

Smacznego i wspaniałej zabawy z Beaujolais!



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat