W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Naturalne gotowanie – deska grillowych specjałów

Opublikowano: 2013-05-28
Przepis na deskę grillowych specjałów.
Grillowe produkty podane na pięknej, drewnianej desce zachęcają do jedzenia. Drewniane naczynie sprawia, że nawet zwyczajna kiełbaska czy ogórek zyskują niecodzienny wygląd jak i smak.

Bo to, co jest ładnie podane smakuje znacznie lepiej! Spróbujcie sami!

Składniki dla 4 osób
:

  • 2 plastry karkówki,
  • 2 kiełbaski
  • 8 ogórków konserwowych lub kwaszonych Firma Bracia Urbanek
  • Papryka żółta i czerwona
  • 1 cebula
  • przyprawa grillowa


Przygotowanie
: mięso kroimy na grube kawałki, zaś cebulę i połowę papryki  w plastry. Wymienione wyżej składników nadziewamy na drewniane patyczki i robimy z nich szaszłyki.  Całość posypujemy dowolną przyprawą i razem z kiełbaskami grillujemy na tacce lub patelni grillowej przez ok. 10 minut (szaszłyki) do 20 minut (kiełbaski).
W tym czasie wyjmujemy ogórki ze słoika i układamy je na drewnianej desce. Obok kładziemy pokrojoną paprykę żółtą i czerwoną a następnie upieczone mięso. Tak zaserwowane produkty są godne nawet najbardziej wykwintnego przyjęcia!
Na desce może znaleźć się dosłownie wszystko: marynowany lub pieczony czosnek, oliwki, papryka konserwowa lub konserwowe patisony. Wybór składników daje mnóstwo możliwości.

Fot. Bracia Urbanek
IP



Facebook
 

COUNT:32