W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Naturalne gotowanie – polędwiczki z ogórkiem i papryką

Opublikowano: 2013-05-27
Przepis na polędwiczki z ogórkiem i papryką.
Lekkie i zdrowe danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Z dodatkiem grillowanego mięsa i ogórków Firma Bracia Urbanek.

Składniki dla 4 osób:

  • 12cm kawałek polędwiczki wieprzowej
  • 4-8 sztuk ogórków kwaszonych lub konserwowych Firma Bracia Urbanek
  • 1 papryka żółta i 1 czerwona
  • 12 liści zielonej sałaty
  • 6 plastrów żółtego sera
  • Przyprawy: Sól, pieprz
  • Koperek
  • Oliwa z oliwek
  • Kilka łyżek oleju rzepakowego do smażenia


Przygotowanie
Polędwicę kroimy na 1cm kawałki, każdy kawałek wkładamy do torebki plastikowej i delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i grillujemy na tacce lub smażymy z obu stron na grillowej patelni. W tym czasie myjemy i suszymy sałatę i na każdy talerz kładziemy do 3 liście. Tuż obok układamy kilka pasków żółtej i czerwonej papryki oraz krążki kwaszonych lub konserwowych ogórków.
Kiedy polędwica będzie gotowa, na każdy kawałek kładziemy połowę  plastra żółtego sera i po kilku chwilach, kiedy ser nieco się stopi, zdejmujemy mięso z patelni. Polędwicę układamy na warstwie warzyw. Polewamy oliwą z oliwek, dekorujemy koperkiem i gotowe!

Fot. Bracia Urbanek
IP



Facebook
 

COUNT:31