Naturalne receptury produktów marki FRoSTA

Opublikowano: 2012-10-01
Ryby mają głos- nowe, naturalne receptury produktów rybnych marki FRoSTA
Kolejna kategoria produktów FRoSTY ma nowe receptury. Paluszki meksykańskie, Ryba z pieca brokułowa, Steki rybne i inne produkty rybne FRoSTY to teraz gwarancja 100% naturalnego smaku. W sprzedaży od sierpnia br.




Produkty rybne marki FRoSTA zyskały nowe receptury. Producent wyeliminował z nich wzmacniacze smaku (glutaminian sodu i jego substytuty, np. ekstrakt drożdżowy), barwniki, aromaty, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną. Modyfikacja składu produktów rybnych jest wynikiem realizowanego przez markę programu 100% naturalnego smaku.                  W 2011 roku wdrożenie objęło linie mieszanek warzywnych i dań gotowych. 


Podobnie, jak w przypadku mieszanek warzywnych i dań gotowych, w produktach rybnych dodatki do żywności zastąpiono naturalnymi składnikami. W Paluszkach meksykańskich panier płynny z aromatami i ekstraktem z drożdży zastąpiono nowym panierem. Został on przygotowany przez dostawcę specjalnie na zamówienie FRoSTY, według wytycznych zgodnych z polityką 100% naturalnego smaku. 


Największe zmiany dotyczyły receptur ryb z pieca marki FRoSTA. W Rybie z pieca włoskiej usunięto przyprawę z aromatem, w Rybie z pieca brokułowej wyeliminowano aromat masła. W obu produktach margaryna została zastąpiona masłem. Ponadto receptury produktów rybnych zostały wzbogacone o nowe, naturalne składniki, m.in. ser edamer, ser parmesello, paprykę. 


Modyfikacji poddano także opakowania wszystkich produktów rybnych marki FRoSTA. Opakowania zyskały przejrzystą i nowoczesną szatę graficzną. Na ich frontach umieszczono czas przygotowania oraz komunikaty podkreślające naturalność produktów. Z tyłu opakowań znajdują się czytelne listy składników i deklaracje naturalności.



fot. FRoSTA




Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat