Nie tylko z bazylii

Opublikowano: 2013-01-11
Pesto z czerwonej papryki marki Svanso.
Zielone pesto na bazie bazylii i orzeszków piniowych wpisało się już w kulinarne przyzwyczajenia Polaków.

Nadszedł czas na zmiany – marka Svanso na nasz rynek wprowadziła właśnie nowość - Pesto Pepperfruits, niewiarygodnie smaczne Pesto z czerwonej papryki.

Wyrazisty smak papryki w połączeniu z łagodną, lekko słodkawą ricottą tworzą doskonały kuchenny duet, otwarty na kulinarne eksperymenty. Pesto Pepperfruits wykorzystywać można zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonale komponuje się, rzecz jasna, z wszelkiego rodzaju makaronami – np. jako pasta z białym serem i orzeszkami, grillowanym kurczakiem, oliwkami i fetą, albo jako aromatyczny sos popularnej lazanii. Jest niezwykle wdzięcznym dodatkiem do niewielkich przekąsek na bazie ciasta francuskiego czy bagietki, świetnie zdaje egzamin także jako farsz, np. do fougasse, lub po prostu jako dip. Pesto z czerwonej papryki wykorzystać możemy również do przygotowania mięs, np. kieszonek drobiowych -  aby zachwycić smakiem domowników lub przyjaciół, nadziewaną Pesto pierś z kurczaka proponujemy owinąć szynką parmeńską i zapiec w piekarniku – zachwyt gości gwarantowany. Możliwości zastosowania Pesto Pepperfruits jest bardzo wiele, a wszystko zależy od wyobraźni gotującego.

Wyłącznym dystrybutorem Pesto Pepperfruits w Polsce jest firma SCANDIC-FOOD. Produkt na rodzimy rynek trafił w 130-gramowym, estetycznie zaprojektowanym słoiczku, obok którego nie sposób przejść obojętnie.

Produkt: PESTO PEPPERFRUITS – PESTO Z CZERWONEJ PAPRYKI
Marka: SVANSO
Masa:  130 g
Cena: ok.6,50 zł
Dystrybutor: Scandic Food

Fot. Scandic Food
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat