W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Niesłodka alternatywa dżemu

Opublikowano: 2012-09-20
Przepis na kanapki z dżemem.
Zastąp masło bogactwem pomidorów!

Składniki:

  • bułka/chleb
  • koncentrat
  • bazylia/zioła prowansalskie


Przygotowanie:
Gdy rodzina robi tosty, a Ty nie masz ochoty na słodki dżem, sięgnij po koncentrat pomidorowy. Warto wiedzieć, że jest zrobiony z najlepszych części pomidorów, a dodatkowo stanowi „antidotum na raka” (pod tym względem jest cenniejszy niż same pomidory czy ketchup!). Kanapki z koncentratem przypominają smakiem pizzę, szczególnie jeśli wcześniej podgrzeje się je w piekarniku. Smacznego!

Olga Kublik
(olga.kublik@dlalejdis.pl)

Fot. Olga Kublik



Facebook
 

COUNT:30