W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Norweska paella sardynkowa

Opublikowano: 2012-01-14
Przepis na norweską paellę sardynkową
Przepis na norweską paellę sardynkową

Składniki:

  • 2 puszki Sardynek po śródziemnomorsku King Oscar
  • 2 grillowane piersi kurczaka pocięte w kostkę  300g usmażonych krewetek
  • 2 cebule, pocięte w kostkę
  • 50ml ryżu
  • 100ml wody
  • 2 kostki bulionowe
  • 1g kurkumy
  • 1 łyżeczka soli
  • 60ml zielonego groszku
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki masła



Przygotowanie:
Gotuj ryż z wodą, kostkami bulionowymi, kurkumą i solą przez około 25 minut. Delikatnie przesmaż krewetki i cebulę. W naczyniu żaroodpornym wymieszaj sardynki, kurczaka, krewetki i cebulę, zielony groszek i ryż. Dodaj oliwę z oliwek i masło. Piecz w piekarniku przez 10 min. w temp. 220°C. Podawaj na gorąco ze świeżym chlebem. Porcja dla 6 osób.



Facebook
 

COUNT:31