W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Paluszki z kurczaka w ketchupie

Opublikowano: 2010-12-19
Paluszki z kurczaka w ketchupie


Paluszki z kurczaka możemy podawać z sosem z ketchupu, curry i Vegety pikantnej w towarzystwie sałatki greckiej doprawionej oliwą z oliwek oraz Vegetą Ziołową.


Czas przygotowania 25 min

Wartość energetyczna dania 462 kcal / 1931 kJ


Składniki na 6 osób

- 1 kg filetów z kurczaka

- 1 łyżka Vegety Pikantnej


Sos

- 200 ml łagodnego ketchupu

- 1/2 łyżeczki curry

- 1 łyżeczka Vegety Pikantnej


Przygotowanie

Ketchup wymieszać z curry i Vegetą Pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą Pikantną. Przyprawione paluszki z kurczaka grillować kilka minut z każdej strony.


Serwowanie

Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać grillowany chleb tostowy i paluszki z kurczaka.


Rada

Sos można przechowywać w lodówce przez kilka dni.



Facebook
 

COUNT:32