W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Panierowany ser camembert

Opublikowano: 2011-11-28
Przepis na Panierowany ser camembert
Przepis na Panierowany ser camembert

Składniki:

  • ser camembert - 4 sztuki
  • ketchup np Hellmann's - 100 mililitrów
  • Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie
  • olej do smażenia
  • jajko - 2 sztuki
  • sok pomarańczowy - 80 mililitrów



Sposób przygotowania:

Ser camembert podziel na ćwiartki.
Panieruj zaczynając od roztrzepanego jajka, a następnie w panierce z Fixu Knorr.
Smaż na głębokim tłuszczu, do momentu kiedy serki nabiorą złotego koloru. Odsącz na ręczniku papierowym.
Przygotuj sos według przepisu na opakowaniu Fix Knorr mieszając ketchup z sokiem pomarańczowym i fixem.
Panierowany ser podawaj z sosem.




Facebook
 

COUNT:30