W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Paryżanki panierowane

Opublikowano: 2013-09-26
Przepis na Paryżanki panierowane.
Przepis na „Paryżanki” panierowane z sosem wiosennym poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:

  • parówki „Paryżanki” ZM Pekpol (opakowanie)
  • ser żółty (3 plasterki)
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej


Wykonanie
:
Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.

Sos wiosenny

Składniki:

  • słodka śmietanka 18% (250ml)
  • koperek (½ pęczka)
  • natka pietruszki (½ pęczka)
  • szczypior (½ pęczka)
  • sól i pieprz do smaku


Wykonanie
:
Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Fot. ZM Pekpol
IP



Facebook
 

COUNT:32