W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Pasta orzechowa na przyjęcie

Opublikowano: 2013-01-22
Przepis na pastę orzechową.
Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. od firmy Dan Cake.

Składniki:

  • ser żółty 100 g
  • twaróg półtłusty 100 g
  • jogurt naturalny 2 – 3 łyżki
  • orzechy włoskie łuskane 70 g
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji


Wykonanie:
Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

Smacznego!

Fot. Dan Cake
IP



Facebook
 

COUNT:30