W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Pianka truskawkowa

Opublikowano: 2012-05-31
Przepis na piankę truskawkową.
Przepis na piankę truskawkową.

Składniki (na 6 porcji):

  • 1 opakowanie Śnieżki oryginalnej  (51 g) Delecta
  • 200 ml mleka
  • 1 opakowanie Galaretki na szybko! o smaku truskawkowym (75 g) Delecta
  • 500 ml wrzącej wody
  • truskawki i listki mięty do dekoracji



Sposób przygotowania:

  • Galaretkę na szybko! rozpuść w 500 ml wrzącej wody (nie gotuj) i odstaw do przestudzenia.
  • Do wysokiego naczynia wlej mleko i wsyp Śnieżkę oryginalną. Miksuj na najwyższych obrotach przez 3 - 4 minuty.
  • Przestudzoną, tężejącą galaretkę wlej do ubitej Śnieżki i delikatnie wymieszaj.
  • Piankę przełóż do pucharków. Udekoruj truskawkami i listkami mięty. Podawaj schłodzone.


Facebook
 

COUNT:32