W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Pierogi z serem i truskawkami z puree owocowym

Opublikowano: 2013-08-22
Przepis na pierogi z serem i truskawkami z puree owocowym.
Lato to czas, kiedy oczekujemy, aby obiady były lekkie, pożywne, a ich przygotowanie nie wymagało dużo czasu.

Najlepsze są dania owocowe lub warzywne, które dodają energii, a jednocześnie nie są bombą kaloryczną. Na letnie obiady, kolacje, a także podwieczorki idealnym daniem będą pierogi z owocami, zwłaszcza jeśli podamy je okraszone mrożonym musem. Słodkie, ale jednocześnie orzeźwiające, stanowią świetną propozycję dla dzieci i dorosłych - szczególnie podczas upałów, gdy nasz apetyt nieco się zmniejsza przez wysokie temperatury.

Pierogi z serem i truskawkami z puree owocowym:
Składniki:

  • 1 opakowanie Pierogów z serem i truskawkami Jawo
  • 600 g świeżych lub mrożonych truskawek
  • cukier do smaku
  • dwa liście melisy do dekoracji


Przygotowanie
:
Truskawki zmiksować cukrem na jednolitą masę. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Pierogi ugotować: wrzucić zamrożony produkt na 3 litry posolonego wrzątku i nie przerywając wrzenia gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Ugotowane pierogi podawać polane musem owocowym i przybrane liśćmi melisy. Mus można dowolnie modyfikować. Równie smaczny i zdrowy będzie mus z jagód lub malin, a jeśli wolimy intensywne smaki, możemy przyrządzić orzeźwiające puree z kiwi lub brzoskwiń. Smacznego!

Fot. Jawo
IP



Facebook
 

COUNT:30