W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Pierogi z serem w sosie pomarańczowo-bakaliowym

Opublikowano: 2012-12-05
Przepis na pierogi z serem w sosie pomarańczowo-bakaliowym.
Przepis z wykorzystaniem gotowych pierogów Pudliszki, przygotowany przez blogerkę kulinarną współpracującą z marką.

Składniki (na 4-6 porcji):

  • 800 g pierogów z serem Pudliszki

na sos:

  • 80 g miodu
  • 60 g orzechów laskowych
  • 60 g orzechów włoskich
  • duża garść rodzynek namoczonych godzinę wcześniej w wodzie
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
  • cząstki z 1 pomarańczy


Przygotowanie
:
Pierogi włożyć do garnka z wrzącą wodą i gotować przez 2 minuty. Odsączyć.

Przygotować sos
:
na patelni lub w rondelku skarmelizować miód. Wsypać niezbyt drobno pokrojone orzechy oraz osączone rodzynki  i mniej więcej po trzech minutach wlać sok z pomarańczy. Zmniejszyć ogień i od czasu do czasu mieszając zredukować płyn. Dodać ugotowane i odcedzone pierogi, delikatnie wymieszać, przełożyć na talerze. Obłożyć cząstkami pomarańczy. Od razu podawać.

Fot. Pudliszki
IP



Facebook
 

COUNT:32