Pomidorki faszerowane
Opublikowano: 2013-10-13
Przepis na pomidory faszerowane warzywami z patelni.
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 6
Trudność: łatwe
Kuchnia polska
Składniki:
- fasolka szparagowa mrożona lub świeża - 100 g
- brokuły mrożone lub świeże - 100 g
- kalafior mrożony lub świeży - 100 g
- zielony groszek - 100 g
- masło - 2 łyżki
- Sos do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany Knorr - 1 opakowanie
- pomidory - 6 sztuk
Sposób przygotowania:
- Warzywa mrożone rozmroź i pokrój. Warzywa świeże pokrój i ugotuj do miękkości.
- Następnie warzywa obsmaż na maśle, oprósz Sosem do warzyw Knorr i odstaw do wystygnięcia.
- Pomidory przekrój na pół i wydrąż, usuwając miąższ. W środku ułóż warzywa i oprósz pokruszonym serem feta.
- Pomidorki piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut.
Rada: Tak przygotowane pomidory to idealny dodatek do drugich dań.
Fot. Knorr
IP