Pomidorki faszerowane

Opublikowano: 2013-10-13
Przepis na omidorki faszerowane.
Przepis na pomidory faszerowane warzywami z patelni.

Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 6
Trudność: łatwe
Kuchnia polska

Składniki:

  • fasolka szparagowa mrożona lub świeża - 100 g
  • brokuły mrożone lub świeże - 100 g
  • kalafior mrożony lub świeży - 100 g
  • zielony groszek - 100 g
  • masło - 2 łyżki
  • Sos do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany Knorr - 1 opakowanie
  • pomidory - 6 sztuk


Sposób przygotowania:

  1. Warzywa mrożone rozmroź i pokrój. Warzywa świeże pokrój i ugotuj do miękkości.
  2. Następnie warzywa obsmaż na maśle, oprósz Sosem do warzyw Knorr i odstaw do wystygnięcia.
  3. Pomidory przekrój na pół i wydrąż, usuwając miąższ. W środku ułóż warzywa i oprósz pokruszonym serem feta.
  4. Pomidorki piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut.


Rada
: Tak przygotowane pomidory to idealny dodatek do drugich dań.

Fot. Knorr
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat