W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Pomidory na okrągło...

Opublikowano: 2013-04-04
Ketchup Develey.
Dzień pomidora obchodzony corocznie 1 kwietnia już za nami, ale sezon na pomidory dopiero się zbliża.

Powinniśmy zjadać ich jak najwięcej przez cały rok, gdyż mają pozytywny wpływ na zdrowie i urodę. Niestety zimą i wczesną wiosną pomidory nie są tak smaczne, jak te dojrzewające w letnim słońcu. Zwolennicy zarówno smakowych jak i zdrowotnych walorów pomidorów mogą jednak wybrać pomidorowe przetwory np. przeciery, soki czy ketchupy. Często posiadają one więcej wartościowych składników, niż naturalne warzywa. Przykładem może być popularny ketchup McDonald’s, który posiada wiele składników mineralnych i jest bogaty w likopen.

W dodatku jako jedyny ketchup na rynku pozbawiony jest glutenu.

Pomidory to samo zdrowie - stanowią źródło wielu witamin i substancji odżywczych. Zawierają m.in. witaminę C, K, E, B1, kwas foliowy, potas, magnez, wapń, żelazo, miedź, cynk i mangan. Są również niezwykle bogate w likopen, który zaliczany jest do najsilniejszych antyoksydantów. Posiada on właściwości chroniące organizm przed rożnego rodzaju schorzeniami nowotworowymi. Co ciekawe, likopen jest zdecydowanie łatwiej przyswajalny przez nasz organizm w postaci lekko przetworzonej, czyli w różnego rodzaju przetworach pomidorowych. Duże ilości likopenu znajdziemy m.in. w ketchupie McDonald’s produkowanym przez Develey, według oryginalnej receptury. Zawiera on aż 190g dorodnych pomidorów na 100 g produktu, dzięki czemu charakteryzuje się bogatym, prawdziwie pomidorowym smakiem, docenianym przez młodszych i starszych smakoszy. Brak w nim natomiast konserwantów i sztucznych barwników. Jest to także jeden z nielicznych w tej kategorii produktów, który jest zagęszczany naturalnie – bez dodatku skrobi.  Ketchup McDonalds, jako jedyny, pozbawiony jest glutenu, więc z powodzeniem może być stosowany przez osoby cierpiące na alergie pokarmowe i celiakię.

Ketchup McDonald’s to doskonały dodatek do dań z grilla, hamburgerów, frytek i innych szybkich przekąsek. Mamom upartych niejadków, szczególnie polecamy zabawne ozdabianie kanapek w miny i wzorki.

Fot. Develey
IP



Facebook
 

COUNT:30