Wystarczy łyżeczkę pełną wartości odżywczych dodać codziennie do swoich dań np. do aromatycznej owsianki według przepisu Ani Starmach.
AROMATYCZNA OWSIANKA JABŁKOWA
Składniki na 1 porcję:
- 4 łyżki płatków owsianych górskich
- 1 szklanka soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego)
- 1 jabłko
- 2 łyżeczki rodzynek
- 2 łyżeczki morwy białej (suszone owoce) Purella
- 2 łyżeczki jagód goji Purella
- 2 łyżeczki miodu
- 1 szczypta cynamonu
Przygotowanie:
- Wieczór wcześniej zalej płatki sokiem, to przyspieszy poranne gotowanie
- Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach
- Owsiankę gotuj 5-7 min (jeśli masa będzie za gęsta dodaj kilka łyżek wody). Dodaj cynamon, tarte jabłko i rodzynki, gotuj dalej 2-3 minuty.
- Ciepłą owsiankę przełóż do miseczki, posyp goji, morwą, polej miodem
Ciekawostka: Owoce morwy białej zaś dodają energii. Polecane są osobom uprawiającym sporty wyczynowe, wymagające sporo wysiłku. Regenerują po wyczerpujących treningach. Dodają witalności i siły. Ponadto działają oczyszczająco na nerki i cały układ moczowy.
Smacznego!
Fot. Purella
Informacja prasowa