Pomysł na energetyczne śniadanie

Opublikowano: 2019-06-17
Aromatyczna owsianka jabłkowa - przepis.
Morwa biała oraz jagody acai to superfoody które sprawią, że posiłek nie tylko uzyska inny smak, ale i zdobędzie wiele witamin, które pozytywnie wpłyną na funkcjonowanie całego organizmu.

Wystarczy łyżeczkę pełną wartości odżywczych dodać codziennie do swoich dań np. do aromatycznej owsianki według przepisu Ani Starmach.

AROMATYCZNA OWSIANKA JABŁKOWA

Składniki na 1 porcję:

  • 4 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 szklanka soku jabłkowego (najlepiej tłoczonego)
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki rodzynek
  • 2 łyżeczki morwy białej (suszone owoce) Purella
  • 2 łyżeczki jagód goji Purella
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 szczypta cynamonu

Przygotowanie:

  1. Wieczór wcześniej zalej płatki sokiem, to przyspieszy poranne gotowanie
  2. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach
  3. Owsiankę gotuj 5-7 min (jeśli masa będzie za gęsta dodaj kilka łyżek wody). Dodaj cynamon, tarte jabłko i rodzynki, gotuj dalej 2-3 minuty.
  4. Ciepłą owsiankę przełóż do miseczki, posyp goji, morwą, polej miodem

Ciekawostka: Owoce morwy białej zaś dodają energii. Polecane są osobom uprawiającym sporty wyczynowe, wymagające sporo wysiłku. Regenerują po wyczerpujących treningach. Dodają witalności i siły.  Ponadto działają oczyszczająco na nerki i cały układ moczowy.

Purella superfoodsSmacznego!

Fot. Purella
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat