Dobrze więc mieć w swoim menu kilka przepisów na smaczne dania pełne wartości odżywczych, na które będziemy mieli ochotę nawet, gdy termometry będą rozgrzane do czerwoności. Warto wypróbować przepis Ani Starmach na proteinową sałatkę z pieczonymi warzywami i komosą ryżową, która w zasadzie zrobi się sama. Podczas upalnych miesięcy często czujemy się ociężali, ospali i lekko rozdrażnieni, dlatego tak ważna jest lekka i zbilansowana dieta, która pozwoli nam czuć się dobrze, gdy tempo naszej przemiany materii zwalnia. Podczas gorącego lata warto wzbogacić swój jadłospis o warzywa i superfoody, które dostarczą organizmowi całą gamę wartości odżywczych. Jednym z takich składników jest komosa ryżowa, zawierająca pełnowartościowe białko, idealne dla wegan i wegetarian. Zawarty w niej błonnik reguluje procesy trawienne, a nienasycone kwasy tłuszczowe odpowiadają za regulację poziomu cholesterolu, działają przeciwmiażdżycowo. Komosa zawiera także witaminy z grupy B oraz witaminę C, D i E.
PROTEINOWA SAŁATKA Z PIECZONYMI WARZYWAMI I KOMOSĄ RYŻOWĄ
Składniki na 2 porcje:
Sałatka:
Dressing:
Przygotowanie:
Smacznego!
Fot. Purella superfoods
Informacja prasowa