W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Przenieś sałatkę Caprese na chleb!

Opublikowano: 2012-09-20
Przepis na kanapkę caprese.
Pomysł na kanapki z wykorzystaniem popularnej sałatki.

Składniki:

  • chleb/bułka
  • masło (osełka)
  • mozzarella
  • pomidorki koktajlowe
  • świeża bazylia


Przygotowanie:
Chleb lub bułkę smarujemy osełką, która jako pierwsza uwalnia bukiet smaków na naszych kubkach smakowych. Następnie mozzarellę kroimy na plastry i układamy na posmarowanej powierzchni. Pomidorki koktajlowe dzielimy na trzy części i także rozkładamy. Całość posypujemy malutkimi listkami świeżej bazylii.

Olga Kublik
(olga.kublik@dlalejdis.pl)

Fot. Olga Kublik



Facebook
 

COUNT:32