W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Przepyszne racuchy od Babci Zosi

Opublikowano: 2015-06-05
Przepyszne racuchy klasyczne i z żurawiną od Babci Zosi.
Podawane z konfiturą, cukrem pudrem czy śmietaną. Delikatne, puszyste, słodkie – takie są racuchy. Uwielbienie dla tej niezwykłej potrawy łączy zarówno dzieci, jak i dorosłych.

Dla wielu z nas smak racuchów to wspomnienie dzieciństwa. Z myślą o wielbicielach tego dania firma SyS przygotowała nowość - pyszne i łatwe do przygotowania racuchy z serii Dania Babci Zosi. W wydaniu klasycznym lub z żurawiną, przypadną do gustu każdemu smakoszowi.

Smak dzieciństwa
Racuchy to jedno z ulubionych dań każdego dziecka. Pieczołowicie przygotowywane przez nasze babcie i mamy, znikały z talerzy w kilka chwil. Podawane z różnymi dodatkami w zależności od regionu, cieszyły i nadal cieszą się niezwykłą popularnością. Słodkie, puszyste i przede wszystkim smaczne – za to kochamy racuchy. Ich przygotowanie pochłania jednak sporo czasu. Co zrobić, gdy nie posiadamy go zbyt wiele, a mamy ochotę na coś słodkiego? Dla wszystkich zapracowanych wielbicieli racuchów idealnym rozwiązaniem będą te z serii Dania Babci Zosi. Pyszne, smaczne i gotowe w zaledwie 10 minut. Przygotowując racuchy z serii Dania Babci Zosi zamiast drożdży stosujemy wodę gazowaną. Dzięki temu, czas przyrządzenia przysmaku jest o wiele krótszy a efekty takie same, jak przy zastosowaniu drożdży. Teraz będziemy mogli odtworzyć smaki dzieciństwa w klika chwil.

Klasyka smaku
Pierwszą słodką propozycją Babci Zosi są racuchy klasyczne, przywodzące na myśl smak dzieciństwa. Aby je przygotować, potrzebna będzie woda gazowana oraz olej lub masło do smażenia. Wystarczy zawartość torebki wsypać do naczynia i dodawać stopniowo 180 ml wody, aż uzyskamy gładką konsystencję. Potem możemy już śmiało smażyć racuchy. Po usmażeniu warto odłożyć je na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Gotowe racuchy podajemy z konfiturą, cukrem pudrem lub owocami. Jeśli chcemy urozmaicić ich smak, możemy dodać do masy cynamon, cukier waniliowy i starte jabłko.

W poszukiwaniu nowych smaków
Dla osób, które szukają nowych, ciekawych smaków idealną propozycją będą racuchy z żurawiną. Owoc ten bogaty w witaminy i błonnik, nie tylko wzbogaca smak potraw, ale ma także właściwości lecznicze. Racuchy przygotowujemy podobnie, jak te klasyczne, tylko do ciasta dodajemy suszoną żurawinę, którą znajdziemy w opakowaniu. Smażymy racuchy i podajemy z cukrem pudrem lub śmietaną. Jeśli chcemy dodatkowo wzbogacić smak naszych racuchów, możemy dodać do masy wiórki kokosowe. Wówczas po usmażeniu będą idealnie smakowały z konfiturą morelową bądź jagodową.

Dla zapracowanych mam i nie tylko
Racuchy z serii Dania Babci Zosi, to idealna propozycja dla wszystkich zapracowanych zwolenników słodkości. Racuchy zachwycą każde dziecko, a mamom nie zabiorą zbyt wiele czasu na przygotowanie.

Racuchy klasyczne z serii Dania Babci Zosi
Pyszne racuchy z serii Dania Babci Zosi są smaczne, puszyste i łatwe do przygotowania. Aby cieszyć się ich smakiem, wystarczy nam 10 minut. Posypane cukrem pudrem, bądź konfiturą znikną ze stołu w kilka sekund.
Masa netto: 200 g.
Sugerowana cena detaliczna: ok. 4,99zł

Racuchy z żurawiną z serii Dania Babci Zosi
Racuchy z żurawiną z serii Dania Babci Zosi to druga propozycja na coś słodkiego. Racuchy z dodatkiem żurawiny podawane z cukrem, lub śmietaną będą idealną propozycja na deser. Zachwycą nie tylko dzieci, ale również dorosłych. Na ich przygotowanie potrzeba tylko 10 minut.
Masa netto: 170 g.
Sugerowana cena detaliczna: ok. 5,99zł

Fot. Firma SyS
Informacja prasowa



Facebook
 

COUNT:32