Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekoladą

Opublikowano: 2018-06-24
Przepis na chałkowy przysmak z truskawkowym czekodżemem i płatkami migdałowymi.

Składniki (4 porcje):

200 g czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą
1 czerstwa chałka
2 jajka• 120 ml mleka
2 łyżki jogurtu
2-3 truskawki
2 łyżki płatków migdałów

Wykonanie:

Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą. W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane czekodżemem kromki. Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki. Zapiekaj ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawaj na ciepło.

ip
fot. ŁOWICZ



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat