W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Regionalna kanapka z serem i kiełbasą

Opublikowano: 2013-10-18
Przepis na regionalną kanapkę z serem Hochland Twarogowym i kiełbasą Lisiecką.
Cenisz sobie proste i domowe smaki, a jednocześnie poszukujesz szybkich i wygodnych rozwiązań?

Często odwiedzają Cię niezapowiedziani goście, a Ty nie wiesz co podać, aby było smacznie, prosto i jednocześnie zdrowo? Jeśli tak, regionalna kanapka z serem twarogowym i kiełbasą Lisiecką to coś dla Ciebie! Jej przygotowanie trwa zaledwie kilka minut, a efekty? Przekonaj się sam. Według nas – palce lizać!

SKŁADNIKI:

  • 2 grubsze kromki dobrego chleba
  • HOCHLAND TWAROGOWY W KRĄŻKACH (z chrzanem)
  • 6 cienkich plastrów kiełbasy Lisieckiej
  • Liście sałaty masłowej
  • 1 kiszony ogórek
  • Pieprz czarny świeżo mielony


Sos musztardowy:

  • 2 łyżki musztardy Dijon lub sarepskiej
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • Łyżeczka posiekanego koperku
  • Łyżka oliwy
  • Pieprz świeżo mielony
  • Łyżka soku z cytryny


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Jedną kromkę chleba posmaruj serkiem Hochland Twarogowy . Kiełbasę pokrój w plastry. Posmarowaną kromkę i plastry kiełbasy wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Chleb zapiekaj, aż serek lekko się roztopi, kiełbasę natomiast pozostaw chwilę dłużej, żeby była chrupiąca. Na chrupiący chleb z serkiem Hochland Twarogowy połóż kiełbasę, pokrojonego w plastry ogórka, sałatę i posyp pieprzem. Drugą połowę posmaruj sosem i zamknij. Smacznego!

Fot. Hochland
IP



Facebook
 

COUNT:32