Rozpocznij lato od lekkiego pomysłu na przekąskę!

Opublikowano: 2021-06-24
Nowe chipsy proteinowe na bazie grochu od Herbalife Nutrition.
Ciepłe miesiące już na dobre zagościły w Polsce. Coraz częściej wypoczywamy na świeżym powietrzu, korzystając ze słonecznej pogody. Pojawia się więcej energii do spędzania czasu na zewnątrz w sposób aktywny oraz intensywniejsza niż zwykle, chęć do zadbania o siebie i swój zdrowy wygląd. Zgodnie z zasadą, że za sporą część zmian sylwetkowych odpowiada dieta – podpowiadamy, na co warto postawić, by było zarówno zdrowo, jak i pysznie.

Wielu z nas z niecierpliwością czeka na ten okres – to teraz do gry wracają swobodne i lekkie ubrania, wysokie temperatury i dnie spędzane poza domem. Jeśli po długiej zimie i chłodnej wiośnie w Twojej głowie zaświtała myśl, że czas na zmiany – poprawę jakości życia i wymarzoną sylwetkę – warto zadbać o siebie i rozpocząć pracę nad sobą od diety. Główny przeciwnik zdrowego odżywiana to z pewnością słabości w postaci słodkich napoi, alkoholu czy przekąsek – słodyczy, słonych i pikantnych smakołyków, albo niezdrowych gotowych posiłków. Rezygnacja z choć części tych produktów, już na wczesnym etapie procesu dbania o siebie pozwala na zauważalną poprawę zdrowia, wagi, nastroju, wskaźnika energii, a nawet stanu skóry! 1

Przekąski stanowią nieco ponad jedną trzecią dziennego spożycia kalorii, a popyt na zdrowe produkty rośnie – szacuje się, że rynek ten osiągnie 33 miliardy USD w ciągu najbliższych kilku lat2. W walce o lepszą wersję siebie warto zatem pomyśleć o zamiennikach niezdrowych przekąsek. Dlatego Herbalife Nutrition wprowadza absolutną nowość w wachlarzu produktów marki – pożywne, bezglutenowe i wysokobiałkowe chipsy proteinowe.

Chipsy proteinowe na bazie grochu zawierają o 50% mniej tłuszczu w porównaniu ze smażonymi chipsami ziemniaczanymi. Są ​​pożywną przekąską, którą można delektować się o każdej porze. Chipsy są również całkowicie bezglutenowe, odpowiednie dla wegan i wegetarian3 oraz zawierają tylko naturalne aromaty4. Dostępne w dwóch wersjach smakowych: barbecue i cebulowo-śmietanowej, nie tylko świetnie nadają się dla każdego, kto szuka przekąski o obniżonej zawartości tłuszczu, ale także stanowią wyśmienity sposób na zaspokojenie zapotrzebowania na białko5 „w biegu”, zwłaszcza po treningu. To idealny towarzysz na ulubione letnie aktywności, na przykład wyprawy rowerowe, kajaki czy piknik w parku.

Z radością proponujemy naszym klientom zupełnie nowy produkt, który może pomóc im osiągnąć ich cele w zakresie odżywiania i spożycia białka – mówi Konrad Szałkiewicz, Dyrektor Generalny Herbalife Nutrition na Polskę, Czechy i Słowację. Dzięki wyjątkowemu procesowi wytwarzania i wysokiej jakości składnikom, Chipsy proteinowe Herbalife Nutrition to pożywna i pyszna przekąska na słono – dodaje.

Chipsy proteinowe Herbalife Nutrition będą dostępne w sprzedaży na polskim rynku od 23 czerwca 2021.

*Źródło: Euromonitor International Ltd; edycja Consumer Health 2021, wg definicji kategorii kontroli wagi i wellness, % udział globalnych właścicieli marek w cenach detalicznych, dane za 2020 r.

1 http://www.med-online.pl/zdrowe-odzywianie-najwazniejsze-zasady/
2 https://www.grandviewresearch.com/press-release/global-healthy-snack-market
3 Chipsy o smaku barbecue są wegańskie, natomiast te o smaku cebulowo-śmietanowym są tylko wegetariańskie.
4 Chipsy o smaku cebulowo-śmietanowym
5 Stokes i in., Składniki odżywcze, 2018; 10(2): E180

Fot. Herbalife Nutrition
Informacja prasowa



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat