W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Sałatka makaronowa ze szpinakiem i orzechami

Opublikowano: 2013-03-21
Przepis na sałatkę makaronową ze szpinakiem i orzechami.
Przepis na sałatkę przygotowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Roberta Muzyczkę.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron wstążka – 250g
  • Liście szpinaku – 200g
  • Ser żółty – 100g
  • jajka ugotowane na twardo – 3 szt.
  • łuskane orzechy włoskie – 50g
  • majonez – 3 łyżki
  • jogurt naturalny – 100ml
  • czosnek – 3 ząbki
  • pomidorki koktajlowe – 7 szt.
  • pieprz grubo mielony do smaku


Wykonanie:
W pierwszej kolejności gotujemy makaron. W tym samym czasie majonez mieszkamy z jogurtem i do całości dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku, a następnie kładziemy na patelnie i lekko podgrzewamy. Szpinak, po dokładnym wymyciu dokładamy do naszego sosu. Na koniec dodajemy makaron i dokładnie mieszkamy. Po wyłożeniu całości na talerz dekorujemy startym serem, kładziemy cząstki ugotowanego jajka i przekrojone na pół pomidorki oraz orzechy włoskie. Sałatkę doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i gotowe.

Smacznego!

Fot. Międzybrodzki Makaron
IP



Facebook
 

COUNT:31