Sałatka ogórkowa

Opublikowano: 2017-05-01
Przepis na sałatkę z ogórków i rzodkiewki.

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 3

Składniki:
•    100 g liści sałaty
•    ogórek
•    pęczek rzodkiewki
•    Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy z gorczycą Naturalnie Smaczne! Knorr
•    3 łyżki oleju
•    1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:
1.    Sałatę oczyść, umyj i dobrze osusz.
2.    Ogórek i rzodkiewkę umyj i osusz. Rzodkiewkę pokrój w plastry, ogórek pokrój w cienkie plasterki lub zetrzyj na tarce.
3.    Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody, 3 łyżkami oliwy z oliwek i 1 łyżką soku z cytryny. Dodaj resztę składników i wymieszaj.

ip

fot. Knorr



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat