W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Sałatka ogórkowo-szczawiowa

Opublikowano: 2013-07-05
Przepis na sałatkę ogórkowo-szczawiową.
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:

  • ogórek świeży - 2 sztuki
  • koperek - 1 pęczek
  • szczaw - 2 garście
  • woda - 80 ml
  • miód - 1 łyżeczka
  • olej - 50 ml
  • sos koperkowy Tarsmak
  • sól do smaku


Wykonanie:
Ogórka ze skórką pokroić w cząstki, a szczaw i koper grubo posiekać. Wodę zagotować, lekko przestudzić i rozpuścić w niej miód, a następnie dodać olej oraz sól do smaku. Polać obficie sałatkę i wymieszać. Po wierzchu polać sosem koperkowym Tarsmak.

Fot. Tarsmak
IP



Facebook
 

COUNT:31