W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Sałatka pieczarkowa z suszoną cranberry

Opublikowano: 2012-11-15
Przepis na sałatkę pieczarkową z suszoną cranberry.
Przepis na sałatkę pieczarkową z suszoną cranberry.

Składniki dla 4 osób:

  • 500 g dużych pieczarek
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • sok z jednej pomarańczy
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju
  • 150 g całej, suszonej cranberry (żurawiny amerykańskiej)
  • 100 g roszponki
  • 30 g orzechów włoskich (kalifornijskich)


Przygotowanie:

  1. Pieczarki myjemy i kroimy na grube plastry. Sok pomarańczowy łączymy z sosem sojowym i syropem klonowym i doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Dodajemy olej, następnie pieczarki i cranberry, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
  2. Roszponkę myjemy i suszymy. Siekamy orzechy. Pieczarki mieszamy z sałatą i posypujemy orzechami.


Czas przygotowania: około 30 minut

Wartość odżywcza (1 porcja):
Wartość odżywcza: 205 kcal / 864 kJ
Białko: 5,2 g
Tłuszcz: 9,6 g
Węglowodany: 21 g

Fot. Cranberries
IP



Facebook
 

COUNT:31