W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Sałatka z fetą i awokado

Opublikowano: 2011-04-30
Sałatka z fetą i awokado
Przepis na sałatkę z fetą i awokado z zastosowaniem sosu sałatkowego firmy Knorr.

rzepis prosty w przygotowaniu
Czas przygotowania: 20 minut
Przepis dla 4 osób
Kuchnia amerykańska

Składniki:

* mix sałat – 250 gramów
* ser feta – 200 gramów
* boczek wędzony pokrojony w plastry – 250 gramów
* dojrzałe awokado – 2 sztuki
* pomarańcze – 2 sztuki
* Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Hawajska Knorr – 1 opakowanie
* oliwa z oliwek – 3 łyżki
* sok pomarańczowy – 3 łyżki
* ketchup Hellmann’s Ognisty – 2 łyżki


Sposób przygotowania:

1. Przygotuj sos łącząc ze sobą w dużej misce oliwę, ketchup i sok pomarańczowy z Sosem sałatkowym Sałatka Hawajska Knorr.
2. Awokado obierz, wyjmij pestkę i pokrój w kostkę. Pomarańcze obierz ze skóry, białej otuliny i wytnij z nich błony. Ser feta pokrój w kostkę. Umieść produkty w misce z dresingiem i dodaj sałatę.
3. Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni, usuń wytopiony tłuszcz, a boczek dodaj do pozostałych składników.
4. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, nałóż do głębokich talerzy i udekoruj grzankami.



Facebook
 

COUNT:32