W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Sałatka z mięsem krabowym i awokado

Opublikowano: 2011-06-19
Sałatka z mięsem krabowym i awokado
Przepis na sałatkę z mięsem krabowym i awokado.

przepis prosty w przygotowaniu
Czas przygotowania: 30 minut
Przepis dla 4 osób
Kuchnia włoska

Składniki:

Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Hawajska Knorr – 1 opakowanie
majonez Babuni Hellmann’s – 150 gramów
jogurt naturalny – 50 mililitrów
dojrzałe awokado – 3 sztuki
mięso krabowe z puszki – 200 gramów
słodka kukurydza z puszki – 100 gramów
natka kolendry – 1 pęczek
pomidorki malinowe – 200 gramów
czarne oliwki – 100 gramów


Sposób przygotowania:

Sos sałatkowy Sałatka Hawajska Knorr wymieszaj z majonezem i jogurtem.
Mięso krabowe wyjmij z puszki i odciśnij, a następnie połącz z dresingiem. Posiekaj natkę kolendry i dodaj do składników.
Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki oddziel miąższ od skóry, a skórkę zachowaj. Pokrój awokado w kostkę i połącz z krabami.
Pomidorki pokrój na ćwiartki, oliwki przekrój na połówki, kukurydzę odcedź i dodaj do reszty składników.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę umieść w skórkach awokado.
Sałatkę udekoruj grzankami.



Facebook
 

COUNT:32