W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Soczysty kurczak w boczku

Opublikowano: 2013-04-29
Przepis na soczystego kurczaka w boczku,
Czas przygotowania: 30 min.
Liczba porcji: 5
Trudność: łatwa
Kuchnie: polska


Składniki

  • pierś z kurczaka - 5 sztuk
  • Fix Soczysty kurczak z patelni w naturalnej przyprawie z czosnkiem Knorr - 1 opakowanie
  • boczek wędzony w plastrach - 10 sztuk
  • majeranek - 1 łyżka
  • pieczone ziemniaki (do podania)
  • ogórki świeże - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy Do mizerii Knorr - 1 opakowanie
  • kwaśna śmietana-  pół szklanki
  • koperek świeży-  pół pęczka
  • sok z połówki cytryny
  • olej - 4 łyżki


Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.
  2. Przyprawę z opakowania Fix Knorr wymieszaj z olejem, łyżką wody, majerankiem  i natrzyj nią mięso.
  3. Każdy kawałek mięsa owiń w dwa plastry wędzonego boczku.
  4. Teraz przełóż mięso wraz z marynatą do torebek dołączonych do opakowania Fix Knorr. Następnie zamknij szczelnie torebki i smaż mięso na patelni ok. 10 minut, odwracając je co jakiś czas.
  5. Ogórki obierz, pozbądź się końcówek i pokrój w cienkie plastry.
  6. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny. Następnie połącz wszystko z ogórkiem i posiekanym koperkiem, aby powstała klasyczna mizeria.
  7. Usmażonego kurczaka wyjmij ostrożnie z torebek i połóż na talerzu. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i mizerią.


Fot. Knorr
IP



Facebook
 

COUNT:32