W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Sushi maki

Opublikowano: 2011-12-27
Przepis na Sushi maki.
Przepis na Sushi maki.

Składniki:

  • 1,5 szklanki ryżu Blue Dragon (375 g)
  • Ogórek
  • Awokado
  • 6 listków suszonych alg morskich Blue Dragon
  • Pasta wasabi Blue Dragon
  • Ryby (np. wędzony łosoś, pstrąg lub paluszki krabowe)
  • Imbir do sushi Blue Dragon
  • Japoński sos sojowy Blue Dragon



Przygotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Letni ryż ułóż na 2/3 powierzchni listka alg morskich. Na środku ryżu ułóż cienkie paski ogórka (o średnicy ok. 5mm), paski awokado i rybę. Posmaruj cienką warstwę pasty wasabi. Zawiń przy pomocy maty bambusowej i pokrój na kawałki o średnicy ok. 2,5 cm.



Facebook
 

COUNT:32