W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Szarlotka

Opublikowano: 2011-08-28
Przepis na szarlotkę
Przepis na szarlotkę z wykorzystaniem margaryny Palma.

Składniki:

1,5 szklanki mąki
0,5 margaryny Palma z Murzynkiem
1 szklanka cukru
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki mleka
6 sztuk dużych jabłek pokrojonych na drobne plastry
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki cukru.


Sposób przyrządzenia:
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Do blaszki wyłożyć 2/3 ciasta, następnie jabłka, posypać cukrem i cynamonem, nałożyć pozostałe ciasto. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 st. C

Smacznego!



Facebook
 

COUNT:31