Sznycelki a'la cielęce

Opublikowano: 2013-01-31
Sznycelki a'la cielęce Weguś.
Gdy brakuje czasu lub chęci na wielogodzinne maratony gotowania, z pomocą przychodzą półprodukty i dania gotowe.

Wbrew obiegowym opiniom, nie wszystkie produkty tego typu są przepełnionymi konserwantami imitacjami prawdziwych posiłków. Marka Primavika wszystkim wegetarianom oraz miłośnikom zdrowej  i szybkiej kuchni, proponuje bezmięsne danie Sznycelki a’la cielęce Weguś, - aromatyczne i soczyste kawałki białka pszennego otoczone łagodnym, pieczeniowym sosem na bazie naturalnych aromatów drożdżowych. Sznycelki te otrzymywane są z seitanu i dzięki specjalnej, oryginalnej technologii produkcji nawiązują swym smakiem do delikatnych sznycelków cielęcych. Seitan (gluten z mąki pszennej) jest podstawowym składnikiem diety makrobiotycznej wywodzącej się z kultury Dalekiego Wschodu i swoją popularność zawdzięcza kuchni azjatyckiej - to właśnie dlatego nazywany jest czasem „chińskim mięsem”. Sznycelki a’la cielęce Weguś znakomicie nadają się do podania zarówno jako danie obiadowe (np. z kaszą i dużą porcją warzyw), jak i kolacyjne; stanowią również znakomitą bazę do przygotowania wielu innych dań, takich jak np. gulaszu, wszelkiego rodzaju zapiekanek, a nawet pizzy. Sznycelki Primaviki są szybkie i łatwe w przygotowaniu oraz delikatne w smaku, dając  przy tym możliwość rozmaitego przyrządzania według własnych upodobań.

Sznycelki a’la cielęce Weguś marki PRIMAVIKA nie zawierają w swym składzie soi, mogą więc być spożywane przez osoby na nią uczulone.

Informacja dla alergików: zawiera gluten oraz śladowe ilości selera.

Producent: Primavika
Opakowanie: 280 g
Cena:  ok. 10,50 zł

Fot. Primavika
IP



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat