W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Szybki obiad bez konserwantów?

Opublikowano: 2013-03-25
Szybki obiad bez konserwantów? Postaw na gotowe sosy Tarsmak!
Choć dziś każdy może zostać Master Chefem, miano prawdziwego króla kucharzy od lat jest już zarezerwowane.

Na takie wyróżnienie zasłużył Francuz, Auguste Escoffier, któremu zawdzięczamy m.in. kuchnię lekkostrawną, deser Melba, a także… pomysł na gotowe sosy w słoikach. Właśnie tego rodzaju sosy dołączyły do oferty marki Tarsmak – do wyboru mamy Sos warzywny i Sos pieczarkowy!

Przepis na sukces
W jaki sposób mistrz klasycznej kuchni francuskiej wpadł na pomysł przygotowania gotowych sosów? Escoffier gotował dla Ritza i w londyńskim Savoyu, jednak zanim to się stało, odpowiadał za wyżywienie francuskiej armii w czasie wojny francusko-pruskiej. Musiał znaleźć sposób na przygotowanie szybkich dań, którymi żołnierze mogliby się nasycić miedzy atakami. Tak rozpoczął prace nad konserwowaniem żywności i nad przygotowywaniem dań gotowych, które wystarczyłoby jedynie podgrzać. W efekcie powstały puszki z konserwowaną żywnością i gotowe sosy w słoikach.

Garść inspiracji
Escoffier podkreślał, że podstawą każdego posiłku jest jakość produktów, z których jest przygotowywany – firma Tarsmak nie odstępuje od tej zasady. Przetwarzane przez nią warzywa pochodzą od stałych i sprawdzonych dostawców. Sosy Tarsmak to idealna propozycja na smaczne i szybkie dania – świetnie smakują zarówno na zimno, jak i na gorąco. Dobrze mieć je pod ręką, gdy mamy jedynie chwilę na przygotowanie obiadu – ulubiony makaron lub ryż polany gęstym sosem będzie pysznym i sycącym posiłkiem!

Sos warzywny to uniwersalny dodatek o prawdziwie pomidorowym smaku, z dużym udziałem cebuli, pieczarek i papryki. Łatwy w przygotowaniu – wystarczy go jedynie podgrzać. Idealny do makaronów, pizzy, zapiekanek, dań z ryżu.

Z kolei Sos pieczarkowy to sos o kremowej konsystencji i lekko pikantnym smaku. Można go podgrzewać, a nawet gotować i zapiekać, co dodatkowo przyczynia się do wyeksponowania jego walorów smakowych. Odpowiednio dobrane przyprawy czynią go uniwersalnym. Jest doskonałym dodatkiem do zrazików, pulpetów, pieczeni, placków ziemniaczanych, klusek, ziemniaków, makaronów, gołąbków, kasz i zapiekanek.

Produkty nie zawierają konserwantów!

Informacje o produktach:
Sos warzywny z pieczarkami Tarsmak
Masa netto: 500 g
Cena: ok. 5,50 zł
Sos pieczarkowy Tarsmak
Masa netto: 500 g
Cena: ok. 6 zł

Fot. Tarsmak
IP



Facebook
 

COUNT:31