W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Tort łososiowo-bieluchowy

Opublikowano: 2014-01-05
Przepis na tort łososiowo-bieluchowy.
Przepis na tort łososiowo-bieluchowy.

Składniki:

  • 6 opakowań serka Bieluch light
  • 4 jajka
  • 1 kg wyfiletowanego świeżego łososia
  • cytryna
  • sól
  • pęczek koperku
  • przyprawa do ryb
  • 4 łyżki masła Bieluch
  • pieprz cytrynowy
  • spód z wytrawnego kruchego ciasta


Do dekoracji:

  • łosoś wędzony
  • jajko ugotowane na twardo
  • koperek
  • cytryna


Przygotowanie:

  • łososia dusimy na patelni
  • uduszonego łososia rozdrabniamy widelcem dodając przyprawę do ryb, pieprz cytrynowy, wyciśniętą cytrynę, sól do smaku
  • serki Bieluch mieszamy z 4 jajkami, posiekanym koperkiem i solą
  • spód tortownicy o wymiarach 24-26 cm wykładamy cienko kruchym ciastem i podpiekamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez ok. 20 min.
  • na podpieczony spód wykładamy ½ farszu łososiowego następnie  ½ masy bieluchowej, czynność powtarzamy
  • tak przygotowany tort wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni i pieczemy przez 45 min.
  • po wystudzeniu wyjmujemy z tortownicy i dekorujemy w/w składnikami


Fot. Bieluch
IP



Facebook
 

COUNT:32