W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Tortellini z kiełbasą po meksykańsku

Opublikowano: 2012-06-29
Przepis na tortellini z kiełbasą po meksykańsku
Przepis na tortellini z kiełbasą po meksykańsku

Składniki:
    makaron tortellini (najlepiej z szynką)
    słoik sosu meksykańskiego
    kiełbasa podwawelska
    przyprawy do smaku
    olej
    cebula, papryka (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Makaron tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (lepiej dłużej niż krócej, gdyż może być nieco twardy). Kiełbasę podwawelską kroimy na plastry, a te jeszcze na połowę. Razem z cebulą podsmażamy na patelni, na niewielkiej ilości oleju przez około 5 minut z obu stron. Na ostatnie 2 minuty dodajemy paprykę. Na patelnie wylewamy zawartość słoika i podgrzewamy przez 3 minuty często mieszając. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do sosu na patelni, dlatego musi być ona dość głęboka. Całość dokładnie mieszamy i nakładamy, nie trzeba podgrzewać. Ja robię wersję bez dodatków, czyli bez cebuli i papryki i jest wyśmienita i bardzo sycąca.

 

Kasia Pietraszko

(kasia.pietraszko@kobieta20.pl)



Facebook
 

COUNT:30