Tropikalne lody z mascarpone

Opublikowano: 2018-09-11
Nic nie równa się ze smakiem lodów przygotowanych własnoręcznie! W kilku prostych krokach, przy użyciu łatwo dostępnych składników, możemy zapełnić zamrażarkę mrożonymi deserami w naszych ulubionych smakach.

Do wykonania domowych lodów wystarczy nam zaledwie kilka składników. Dzięki mascarpone nabiorą one aksamitnej kremowości, a dodatek cukru pudru zapewni delikatną słodycz. Wybierając smak, możecie kierować się swoimi preferencjami – miłośnicy sezonowych dobroci z pewnością skuszą się na truskawki, maliny czy jagody. Jeżeli jednak tęsknicie za tropikalnymi wyspami i pięknymi plażami, możecie stworzyć sobie namiastkę egzotyki we własnej kuchni, wybierając na przykład mango i marakuję. To doskonałe połączenie słodyczy i lekkiej kwasowości zadowoli każdego smakosza – sprawdźcie sami!

Przepis na domowe tropikalne lody z mascarpone – wykonanie

Składniki:
3 łyżki cukru pudru Cukier Królewski
200 g mascarpone
4 marakuje
1 mango


Krok I
Mascarpone przekładamy do miseczki i dodajemy cukier puder – ucieramy na gładką masę.

Krok II
Marakuję kroimy na pół, łyżeczką wyjmujemy sok z pestkami, dodajemy do mascarpone z cukrem i mieszamy.

Krok III
Mango obieramy, miksujemy na puree i dodajemy do pozostałych składników. Całość mieszamy.

Krok IV
Tak przygotowanym serkiem napełniamy foremki do lodów i mrozimy do całkowitego zamrożenia. Smacznego!

ip
fot. Cukier Królewski




Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat