W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Trzy Zboża – dobrane dla doskonałego smaku

Opublikowano: 2012-01-29
Trzy Zboża – dobrane dla doskonałego smaku
Lubelska fabryka od ponad stu lat znana jest z doskonałych wódek czystych i smakowych. To tu spod ręki mistrzów destylacji wyszły największe przeboje rynku.

Tak długa tradycja, doświadczenie i naturalny zmysł pozwalają producentowi na wprowadzanie nowych produktów, które szybko stają się ulubionymi trunkami Polaków. Na rynek trafiła właśnie kolejna nowość - Lubelska Trzy Zboża.

Rektyfikacja Lubelska – dzisiejszy Stock Polska działa nieustannie od 1906 roku. Założona przez młodego Emila Plage szybko zyskała rozgłos dzięki wysokiej jakości spirytusowi lubelskiemu, który do dziś gości na sklepowych półkach. Nabyty przez lata kunszt komponowania znakomitych receptur i wierne tradycji procesy rektyfikacji pieczołowicie doglądane przez mistrzów, wypracowały sukces najbardziej rozpoznawalnych wódek w Polsce: Żołądkowej Gorzkiej, czy Cytrynówki Lubelskiej. Ciekawość nowych smaków i chęć stworzenia nowych trunków skłoniły lubelskich stillmanów do przygotowania receptury jakiej dotąd na rynku nie było. Powstała pierwsza wódka czysta na bazie trzech gatunków zbóż - Lubelska Trzy Zboża.

Ta nowa wódka czysta to efekt wielu miesięcy testów, prób a przede wszystkim doskonałych umiejętności mistrzów destylacji, którzy przez całe życie szlifują swój fach.

Tajemnicą receptury  jest  staranny dobór trzech rodzajów ziaren zbóż, tak, by wydobyć z nich ich najdoskonalsze właściwości a ich odpowiednio wyważone proporcje gwarantują wyjątkową łagodność. Po raz pierwszy połączono trzy różne ziarna zbóż, których charaktery wzajemnie się przenikają, tworząc niepowtarzalny smak tej czystej wódki. Pszenica i jęczmień dają jej neutralność oraz moc a dodatek kukurydzy nadał wódce łagodności.

Stock to pierwszy producent, który po raz pierwszy na tak dużą skalę pokusił się o połączenie trzech tak różnych składników.

Lubelska Trzy Zboża powstaje na bazie zbóż uprawianych wyłącznie na terenach Lubelszczyzny. A na etykiecie wódki Lubelskiej po raz pierwszy pojawiły się nie owoce,
a pełne, dojrzałe kłosy. Tym samym rodzina wódek Lubelskie powiększyła się o wariant czysty.

Marka Lubelska jest już nie tylko liderem segmentu wódek kolorowych, ale też 5 marką w polskim rynku wódki z udziałem 6,2% (TNS Nielsen, Listopad 2011). Do tego sukcesu przyczyniła się Cytrynówka Lubelska wprowadzona w listopadzie 2009, a także kolejne smaki: Porzeczkowa i ostatnia nowość Grejpfrutowa. Warto podkreślić, że marka Lubelskie znalazła się w pierwszej piątce najlepiej sprzedających się wódek nie posiadając dotąd w swoim portfelu wariantu czystego.

Wódka Lubelska Trzy Zboża w sprzedaży pojawi się na przełomie stycznia i lutego.
Sugerowane ceny detaliczne wynoszą: 500 ml – 19,49zł, 200 ml – 8,29zł, 100 ml – 4,59zł



Facebook
 

COUNT:31