W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Wielkanocne wypieki z Bakalland

Opublikowano: 2012-03-20
Wielkanocne wypieki z Bakalland
… czyli pomysłowe rozwiązania dla nowoczesnych kobiet.

Do Wielkanocy pozostało zaledwie kilka tygodni i … mnóstwo rzeczy do zrobienia. Jest  jednak szansa, abyśmy do świątecznego stołu zasiadły uśmiechnięte i nie przemęczone! To czas relaksu i wiosennych spacerów – warto o tym pamiętać układając świąteczne menu.

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznych słodkości wypełnionych po brzegi makiem czy bakaliami. Tajemnica wyjątkowego smaku świątecznych wypieków tkwi przede wszystkim w jakości produktów jakich używamy do ich wykonania. Jeśli nie możemy pozwolić sobie na wielogodzinne moczenie maku czy własnoręczne kręcenie mas, sięgnijmy po gotowe produkty np. od Bakalland – pomogą szybko i sprawnie przygotować ulubione ciasta, a być może zainspirują nas nawet do przygotowania dodatkowych łakoci.

Zanim przystąpimy do robienia wielkanocnych wypieków, powinniśmy zaopatrzyć się w kilka niezbędnych produktów. O to one:

Masa makowa Bakalland, czyli lekko wilgotne rodzynki, wyrazista pomarańczowa skórka, miód i aromat migdałów, które dzięki doskonale dobranym składnikom, tworzą idealne połączenie pozwalając naszym gościom delektować się wybornym smakiem makowca.

Masa krówkowa (kajmak) Bakalland – z jej pomocą zrealizujemy wiele kulinarnych fantazji. Dzięki swojej aksamitnej konsystencji doskonale sprawdza się nie tylko jako nadzienie do ciast, wafli, babeczek czy rogalików, ale także jako dodatek do lodów czy legumin. Zarówno jedna, jak i druga masa jest gotowa do użycia zaraz po otwarciu więc unikniemy ich dodatkowego gotowania.

Bakalie Bakalland, które nie tylko powinny zdobić wypieki ale znaleźć się też w świątecznych słodyczach, czyli orzechy, suszone owoce, rodzynki czy specjalne mieszanki do ciast. Ich jakość i doskonały smak sprawią, że nasze ciasta będą niepowtarzalne. Bakalie Bakalland są teraz dostępne w nowych „soczystych” opakowaniach więc kuszą podwójnie – nie tylko swoją wysoką jakością, ale i wyglądem.

Z takim produktowym zapleczem, przygotowania do Wielkanocy mogą stać się bardzo przyjemne. Dobre pomysły i rozwiązania są w cenie i warto o nich pamiętać, zwłaszcza gdy zaoszczędzony czas możemy poświęcić bliskim i spędzić go na świeżym powietrzu.



Facebook
 

COUNT:31