W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Wigilijne łazanki z kapustą i grzybami

Opublikowano: 2012-12-18
Przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybami.
Święta to ważny i radosny okres. Tradycje przekazywane są z pokolenia na pokolenie, z pośród nich kluczową rolę odgrywają potrawy na wigilijnym stole.

My zdradzamy przepis na świąteczne łazanki z kapustą i grzybami.

Składniki:

  • makaron łazanka - 250g
  • kapusta kiszona - 500g
  • grzyby suszone -50g
  • cebula średnia - 2 szt.
  • masło -  2 łyżki
  • pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz czarny do smaku


Wykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem.  Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Fot. Międzybrodzkie Makarony
IP



Facebook
 

COUNT:31