W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Wiosenne śniadanie i sałatka z makaronem!

Opublikowano: 2013-04-05
Przepis na sałatkę z makaronem.
Na śniadanie zazwyczaj jemy kanapki, są szybkie w przygotowaniu i smaczne.

Czas jednak zerwać z tym przyzwyczajeniem i przyrządzić coś innego, a jednocześnie równie smacznego i szybkiego. My zdradzamy Wam przepis na lekkostrawną sałatkę.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron typu ryż – 250 g
  • majonez – 250 g
  • pomidor – 3 szt.
  • ogórek zielony – 1 szt.
  • rzodkiewka – 1 pęczek
  • szczypiorek – 1 pęczek
  • sól, pieprz do smaku


Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy według zaleceń na jego opakowaniu, a następnie hartujemy w zimnej wodzie.
  2. Ogórki i rzodkiewki trzemy na tarce w grube oczka. Pomidory kroimy w kostkę, a szczypior siekamy.
  3. Wszystkie składniki wkładamy do miseczki. Następnie mieszamy wszystko z majonezem.  Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu do smaku.

Smacznego!

Przepis polecają: Międzybrodzkie Makarony

Fot. Fotolia
IP



Facebook
 

COUNT:32