Wiosna pełna smaku

Opublikowano: 2017-03-29
W Restauracjach Burger King do menu zawitały dwa nowe burgery - Wiosenny Whopper, Wiosenny Grilled Chicken oraz nowość wśród przekąsek – Chrupiące Ziemniaczki.

Zarówno nowy wariant klasycznego Whoppera, jak i burger z grillowanym kurczakiem, serwowane są z sosem jogurtowo-pieprzowym. Lekki sos podkreśla smak mięsa grillowanego na prawdziwym ogniu.

Do wypróbowania sezonowych propozycji z pewnością zachęci pojawiająca się po raz pierwszy w menu ciemna bułka z pięcioma ziarnami: słonecznika, sezamu, pszenicy, płatkami owsianymi i siemieniem lnianym.

W nowych wariantach nie mogło zabraknąć chrupiących i świeżych warzyw, które wydobywają z burgerów ich wiosenny smak. Wgryzając się w Wiosennego Grilled Chickena czy Whoppera poczujemy smak soczystych  pomidorów, kruchej sałaty, cebulki oraz plastrów świeżego ogórka, które zastąpiły tradycyjne pikle. Wszystkie warzywa krojone są w restauracjach tuż przed podaniem.

Uzupełnieniem menu jest nowość – Chrupiące Ziemniaczki w otoczce z aromatycznych przypraw. Burger King ™ proponuje je jako idealny dodatek do nowych, wiosennych burgerów, a także jako samodzielną przekąskę.

Nowe pozycje w menu skierowane są do poszukiwaczy świeżych i lżejszych smaków. Stali bywalcy Burger King ™, w tym fani klasycznego Whoppera czy grillowanego kurczaka, odkryją smak swoich ulubionych burgerów na nowo.

Wiosenna, pełna smaku i kolorów oferta Burger King ™ będzie promowana w restauracjach sieci oraz w kanale digitalowym – na Facebooku oraz na Instagramie.

Oferta wiosenna dostępna będzie we wszystkich restauracjach Burger King ™ w Polsce do 15 maja 2017 roku.

ip

fot. Burger King



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat