W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Włoska kanapka panini z serem Gouda

Opublikowano: 2013-07-05
Przepis na włoską kanapkę panini z serem Gouda MSM Mońki.
Przepis na smakowite i sycące panini, poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka.

Składniki:

  • 1 ciabatta
  • 2 plastry sera Gouda MSM Mońki
  • masło czosnkowe
  • orzeszki pinii
  • kilka plastrów pomidorów
  • Rucola


Przygotowanie
:
Ciabattę przekrajamy na pół, obie części smarujemy cienką warstwą masła. Na kromkę kładziemy 2 plastry sera żółtego, pomidory i pozostałe dodatki, przykrywamy drugą kromką. Następnie gotową kanapkę kładziemy na grillu, umieszczamy w opiekaczu bądź opiekamy na patelni grillowej. Panini warto przyłożyć czymś ciężkim (np. garnkiem) i grillować z obu stron aż skórka zrobi się chrupiąca, a ser wewnątrz się rozpuści. Serwujemy gorące.
Smacznego!

Fot. MSM Mońki
IP



Facebook
 

COUNT:31