W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Włoska kuchnia na co dzień

Opublikowano: 2013-04-15
Oliwa z oliwek Extra Vergine z bazylią Olitalia.
Włoska marka Olitalia, dominująca na rynku wśród producentów oliw z oliwek i obecna w 130 krajach, w swojej ofercie poza klasycznymi oliwami,

posiada także produkty aromatyzowane – idealne dla smakoszy oraz osób, które lubią poeksperymentować nieco w kuchni.

Jedną z nich jest  Oliwa z oliwek Extra Vergine Bazylia, w składzie której znajduje się ekstra oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, bazylia oraz aromat bazylii. Jest ona idealna zarówno do sałatek, jak i sosów, z powodzeniem może stać się także składnikiem marynat. Wyraźny, świeży smak bazylii idealnie współgra z naturalnym, charakterystycznym aromatem oliwy z oliwek. Wzbogacić nim można np. typowo włoskie dania z pomidorami, np. spaghetti czy lasagne, które nabiorą głębokiego, bogatego smaku. Poza walorami smakowymi, Oliwa z oliwek Extra Vergine Bazylia, jak wszystkie oliwy z oliwek, posiada właściwości prozdrowotne. Zapobiega rozwojowi chorób układu krążenia, chroni przed nowotworami, a także opóźnia procesy starzenia organizmu. Warto więc stosować ją codziennie tym bardziej, że Olitalia posiada certyfikaty potwierdzające jakość surowców, procesów produkcji oraz warunków sanitarnych, a najważniejsze z nich to: BRC, ISO 9002, IFS.

Oliwy aromatyzowane Olitalia dostępne są w estetycznych i kolorowych, 250 – mililitrowych butelkach, które poza niekwestionowanymi walorami ich zawartości, będą także ozdobą każdej kuchni. 

Marka: Olitalia
Pojemność: 250 ml
Cena:  ok. 18 zł
Dystrybutor: Index Food

Fot. Index Food
IP



Facebook
 

COUNT:30