W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Wzmocnij swój organizm

Opublikowano: 2013-01-05
Pasztet warzywny z cieciorką Primavika.
W okresie zimowym oraz wczesnowiosennym nasz organizm potrzebuje pełnowartościowych pokarmów bardziej niż kiedykolwiek.

Aby bronić się przed infekcjami i przeziębieniami, odpowiednia ilość witamin i soli mineralnych jest nam niezbędna. Na chłodne dni marka Primavika proponuje pasztety z nasion roślin strączkowych, np. delikatny w smaku Pasztet warzywny z cieciorką.

Cieciorka jest niezrównanym źródłem białka i witamin z gr. B, wit. E, a przede wszystkim potasu, cynku, wapnia i magnezu. Prawie nie zawiera tłuszczów, a jej wartość energetyczna pochodzi z węglowodanów.  Skład aminokwasowy zawartego w niej białka przypomina strukturą białko zwierzęce, dlatego jest warzywem szczególnie istotnym w diecie wegetariańskiej. Głównym walorem Pasztetu warzywnego z cieciorką marki Primavika, poza urozmaiceniem codziennego menu i nieocenionymi doznaniami smakowymi, jest wysoki - bo ponad 50% -  udział warzyw takich jak np. marchew, cebula, pietruszka, seler lub por,  które zapewniają sporą porcję wspomnianych powyżej wartości odżywczych. Cieciorkowo – warzywny pasztet Primavika jest pysznym i oryginalnym dodatkiem kanapkowym, który w duecie ze świeżym chlebem świetnie skomponuje się  z ogórkiem, papryką, pomidorem lub kiełkami.

Pasztet warzywny z cieciorką Primavika można znaleźć w poręcznych, niewielkich szklanych słoiczkach o pojemności 170g, które dzięki tradycyjnej zakrętce idealnie nadają się do przechowywania żywności.

Producent: Primavika
Opakowanie: 170g
Cena:  ok. 5, 30 zł

Fot. Primavika
IP



Facebook
 

COUNT:31