Strereotypowy wizerunek Matki Polski to stojąca godzinami w kuchni przygarbiona kobieta z chochlą. Dlatego w tym wyjątkowym majowym dniu poświęcić czas i zabrać ją do wyjątkowego miejsca, gdzie ktoś przyrządzi dla niej jej ulubione danie i poda do stołu. Wrocławianki mają szczęście bo w samym sercu stolicy Dolnego Śląska istnieje restauracja, w której można spróbować tradycyjnej kuchnii regionalnej w mistrzowskim wykonaniu. W jednej z uliczek przy starym Rynku zaprasza ART Restauracja w murach zabytkowej kaminicy, w stylowym ART HOTELu. Piękne wnętrza dodają znaczenia ważnym spotkaniom, gdzie klimat podniesie wartość posiłku i wspólnie spędzonego czasu.
ART Restauracja słynie wśród Wrocławian z tradycyjnej kuchni polskiej korzystającej z regionalnych produktów sezonowych. Wyjątkowe pierogi z szyjkami rakowymi po wrocławsku z sosem tymiankowym zostały przygotowane na bazie dawnych wrocławskich receptur. Deser autorstwa doświadczonego cukiernika będzie prawdziwym ukoronowaniem doskonałego posiłku. Pachnący i delikatny, skusi zapewne obietnicą słodkiej przyjemności w towarzystwie aromatycznej kawy Illy, idealnie skomponowanej mieszanki odmian arabiki z najlepszych plantacji.
Ada Fit
redakcja@kobieta20.pl
fot. ART Restauracja