W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Żaglówki z salami

Opublikowano: 2012-11-28
Przepis na żaglówki z salami ZM Pekpol.
Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka poleca przepis na:

Składniki:

  • Salami węgierskie ZM Pekpol w plasterkach
  • bagietka
  • czarne oliwki
  • ser pleśniowy
  • serek do smarowania


Sposób przygotowania:
Bagietkę kroimy na małe kromki, każdą smarujemy serkiem. Na wykałaczkę nadziewamy brzeg plasterka salami, kawałek sera pleśniowego, oliwkę i „zamykamy” drugim brzegiem salami. Tak, aby ser pleśniowy i oliwka znalazły się w środku. Tak przygotowany „żagiel” wbijamy w kromkę bagietki. Smacznego!

Fot. ZM Pekpol
IP



Facebook
 

COUNT:30