Zdrowe przekąski do pracy

Opublikowano: 2019-11-20
Pomysły na zdrowe przekąski do pracy.
Nastały czasy, w których żyjemy szybko i odżywiamy się w biegu. Często między posiłkami sięgamy po niezdrowe słodycze lub wysokowęglowodanowe przekąski.

A stąd już tylko o krok do dodatkowych kilogramów. Dziś podpowiadamy, jak we właściwy sposób zaspokoić głód w oczekiwaniu na obiad lub kolację – nawet, gdy mamy na to jedynie chwilę.

Pośpiech jest jednym z głównych wyznaczników XXI wieku. Praca, dzieci, dom, zajęcia dodatkowe sprawiają, że nie zawsze mamy czas, by pomyśleć o własnych potrzebach. Zdarza się, że w ciągu dnia nie mamy chwili na pełnowartościowy posiłek. Podjadane przekąski, które znajdujemy na sklepowych półkach, dostarczają naszemu organizmowi dużo niezdrowej soli, sztucznych dodatków i nawet kilkuset dodatkowych kalorii. Szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy wiele osób ogranicza aktywność fizyczną, ważne jest zdrowe odżywianie, by wiosną nie mieć problemu z zaokrągloną sylwetką.

Trzeba pamiętać, że nie powinno się robić wielogodzinnych odstępów pomiędzy posiłkami, a przekąski najlepiej przygotować wcześniej w domu. Dzięki temu będziemy mieli pewność, że nie przyjmujemy pustych kalorii.

Jakie przekąski warto podjadać?
Jeśli lubimy słodycze, najlepiej zamienić je na świeże owoce. Znajdują się w nich m.in. witaminy, składniki mineralne, beta-karoten i błonnik.

Wielbiciele słodkiego smaku mogą sięgnąć po batona proteinowego od Herbalife Nurtition, który stanowi bogatą w białko, a do tego pyszną, przekąskę. Każdy baton proteinowy zawiera tylko 140 kalorii, dostarcza jednocześnie witamin z grupy B i E oraz 10 g wysokiej jakości białka. Batony proteinowe dostępne są w trzech smakach: czekoladowo-orzechowym, waniliowo-migdałowym oraz cytrynowym.

Surowe warzywa to również pełna witamin, naturalna przekąska. Pokrojona w słupki marchewka, rzodkiewki, seler naciowy, kalafior lub każde inne ulubione warzywo, są nie tylko smaczne, ale też zdrowe.

Soki z owoców i warzyw dostarczają mnóstwa witamin wzmacniających organizm. Najlepiej przygotować je samodzielnie.

Z kolei orzechy są bogate w składniki mineralne i witaminy. Są źródłem białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. A jeśli ktoś lubi tego typu przekąski, znakomitym rozwiązaniem jest sięgnięcie po Prażone ziarna soi Herbalife Nutrition, które zawierają 9 g białka i tylko 113 kcal. Co ważne mają bardzo wygodną formę – są pakowane w małe saszetki, w sam raz na jeden raz.

Suszone owoce, np.: jabłka, morele, figi, można przygotować samemu w domu. Jeśli kupujemy je w sklepie, warto wybierać te, które nie były konserwowane siarką i nie mają konserwantów – takie informacje znajdują się na etykiecie.

Dla osób aktywnych, które szczególnie dbają o zdrowie i sylwetkę, polecamy w 100% wegański koktajl Tri Blend Select Herbalife Nutrition, zawierający unikalną kompozycję grochu, komosy ryżowej i siemienia lnianego. Tri Blend Select jest źródłem protein wysokiej jakości, witaminy C i siedmiu kluczowych składników mineralnych.

Jak widać istnieje sporo alternatyw dla przesolonych czy przesłodzonych przekąsek. Oczywiście zdrowsza dieta wymaga od nas nieco więcej uwagi, ale z pewnością jest lepsza dla naszej sylwetki i samopoczucia.

Fot. Materiały prasowe



Facebook
Reklama
 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat